OpenEngSB
  1. OpenEngSB
  2. OPENENGSB-1858

Not all tests run green if another karaf instance is running

    Details

    • Sprint:
      Sprint 4

      Description

      Tests fail on the build-server for quite some time now.
      This is because somehow the HTML-unit-tests do not work because the web-ui can't be reached.

      It works when no other karaf is running. Although itests should open the web-ui on port 8091 (as port 8090 is blocked by opencit) the itests get a HTTP500

      In addition those itests are not the only once failing. There are even some "unit" tests which are failing if another instance of karaf is running. Since the tests are quite a bunch and need a lot of time this issue is considered quite critical since it limits the number of work you can do besides a ongoing test-run.

      A possible solution (I think) could be to use the maven-helper-plugin to configure the ports used in the tests [1].

      [1] http://mojo.codehaus.org/build-helper-maven-plugin/reserve-network-port-mojo.html

        Gliffy Diagrams

        No reviews matched the request. Check your Options in the drop-down menu of this sections header.

          Activity

          Hide
          Andreas Pieber added a comment -

          if you run them side by side. Is there anything interesting in the log file pointing out why openengsb itests does not come up?

          Show
          Andreas Pieber added a comment - if you run them side by side. Is there anything interesting in the log file pointing out why openengsb itests does not come up?
          Hide
          Christoph Gritschenberger added a comment -

          Just the usual about JMX failing to start up because of ports in use (1099, 44444)

          Show
          Christoph Gritschenberger added a comment - Just the usual about JMX failing to start up because of ports in use (1099, 44444)
          Hide
          Andreas Pieber added a comment -

          maybe we should rename the issue to something like: to openengsb instances could not run side by side

          Show
          Andreas Pieber added a comment - maybe we should rename the issue to something like: to openengsb instances could not run side by side
          Hide
          Andreas Pieber added a comment -

          should be fixed; just try if it works

          Show
          Andreas Pieber added a comment - should be fixed; just try if it works
          Hide
          Lukas Stampf added a comment -

          Started an openengsb instance and run the pre-push script in a 2nd terminal successfully. Confirmed as working.

          Show
          Lukas Stampf added a comment - Started an openengsb instance and run the pre-push script in a 2nd terminal successfully. Confirmed as working.

            People

            • Assignee:
              Lukas Stampf
              Reporter:
              Christoph Gritschenberger
            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              2 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved:

                Agile